Začátek jara

25.04.2011 18:42

Přinášíme souhrn událostí začátku jara. 

Nejprve se vrátíme k minulému turnaji ve Znojmě. Ten se odehrál 26.3. ve Vrbovci nedaleko Znojma. Domácí Knights si pozvali opravdu velkou paletu klubů a turnaj byl tak celodenní. Zúčastnili se jak všechny týmy Serie A7, tak i většina účastníků letošní ČLAF "B", což turnaji dodalo jistý poměřovací náboj. Většina zápasů by se dala označit za vyrovnané a tak, ačkoliv se hrálo bez kicků a kratší čas,  ukázalo se, že není většího rozdílu ve výkonnosti týmů pod různým vedením. Naopak, nebýt zaváhání Trutnova v zápase proti Šumperku, nezaznamenaly by týmy ČLAF "B" žádné vítězství proti týmům Serie A7. 

S roztáním sněhu to opravdu vážně začalo běžet v Olomouci, kde se nakupují už první výstroje a také v Náchodě, kde se ustálil název Bears. Doufáme, že společnými silami se nám podaří dovést oba týmy do některé ze soutěží v ČR a stanou se stabilní součástí české fotbalové scény. A snad se to stane inspirací i pro další prototýmy.

Začátek jara přinesl i jednu špatnou zprávu. Vedení Milovice Wolfs nedokázalo z ekonomických důvodů udržet tým pohromadě a pro letošek končí. Přejeme milovickým, aby se jim podařilo v blízké budoucnosti navázat na slibně se rozvíjející působení v oblasti AF.